Σκυλίτσα συγκινεί την υφήλιο με τον ηρωισμό της

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 21:45
Σκυλίτσα συγκινεί την υφήλιο με τον ηρωισμό της
Επέστρεψε από τις ΗΠΑ σήμερα στην πατρίδα της, τις Φιλιππίνες, σαν μια κανονική σταρ αντιμετωπίζοντας την περιέργεια των δημοσιογράφων και τα φλας των φωτορεπόρτερ. Το ότι δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για ένα ημίαιμο θηλυκό τσοπανόσκυλο δεν αποτελεί παρά μια μικρή λεπτομέρεια αφού το κατόρθωμά της ήταν πραγματικά συγκινητικό:

Η εννιάχρονη κόρη έπαιζε μαζί με την τρίχρονη εξαδέρφη της δίπλα σε κάποιο πολυσύχναστο δρόμο. Μετά το παιχνίδι τους, τα δυό κορίτσια προσπάθησαν να διασχίσουν το οδόστρωμα. Ο σκύλος τότε παρατήρησε πως μια μοτοσυκλέτα ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τα δύο παιδιά. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο πήδηξε μπροστά τους κυριολεκτικά σώζοντας την ζωή των κοριτσιών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γλυτώσει η ίδια από την μοτοσυκλέτα. Για το τόλμημά της αυτό πλήρωσε ένα τίμημα εξαιρετικά βαρύ, καθώς από το βίαιο χτύπημα που δέχτηκε, έχασε το μεγαλύτερο μέρος της άνω γνάθου. 

Το περιστατικό δεν άργησε να γίνει παγκοσμίως γνωστό και η περίπτωση του σκύλου που προσφέρθηκε να ανταλλάξει τη ζωή του με εκείνη δύο μικρών παιδιών, συγκίνησε και προκάλεσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι εξέφρασαν τη διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει χειρουργικά την υγεία του ήρωα και σωτήρα της.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν η σκυλίτσα διακομίστηκε σε πανεπιστημιακή κλινική της Καλιφόρνια και, μετά από μια πεντάωρη επέμβαση, έγινε αποκατάσταση των τραυμάτων της, που σε άλλη περίπτωση θα της οδηγούσαν στο θάνατο.Τραγική λεπτομέρεια το ότι, κατά την επέμβαση βρέθηκε πως η καταπληκτική σκυλίτσα έπασχε και από καρδιακές αρρυθμίες αλλά και από καρκίνο, τα οποία θεραπεύτηκαν μετά την επέμβαση.

«Είναι πλέον μια υγιέστατη σκυλίτσα» είπαν οι γιατροί. Μπορεί πλέον να τρώει, να παίζει, να μυρίζει και να κάνει ό,τι ακριβώς ένας κανονικός σκύλος.

Έτσι, για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε απολύτως η πεποίθηση πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.


Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 22:55