Σκληραίνει τη στάση του προς τη Δύση ο Ahmadinejad

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, 13:01
Σκληραίνει τη στάση του προς τη Δύση ο Ahmadinejad

Περισσότερο αποφασιστικές και σκληρές θα είναι στο εξής οι πολιτικές της νέας του κυβέρνησης απέναντι στην Δύση, δήλωσε σήμερα ο πρόσφατα και επεισοδιακά επανεκλεγείς πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, σύμφωνα με τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ahmadinejad δήλωσε στο πλαίσιο συνάντησής του με δικαστικούς αξιωματούχους στην Τεχεράνη: «Χωρίς καμία αμφιβολία, στη νέα θητεία της κυβέρνησης θα έχουμε μία περισσότερο αποφασιστική και δυναμική προσέγγιση απέναντι στην Δύση».

Ο πρόεδρος του Ιράν δεν παρέλειψε να επικρίνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή «προσέβαλαν» το ιρανικό έθνος παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά του ζητήματα:

«Από εδώ και στο εξής θα σας ωθούμε σε κάποιο δικαστήριο, σε κάθε διεθνή συνάντηση. Αυτή τη φορά η απάντηση από το έθνος του Ιράν θα είναι αποφασιστική και σκληρή και θα σας κάνει να μετανιώσετε και να ντρέπεστε», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Ahmadinejad δείχνουν ότι δεν θέλει να συμβιβαστεί με τη Δύση, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις πολιτικές που ακολουθεί στην Μέση Ανατολή.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, 13:01