Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Μιζράτα, με τους εξεγερμένους να συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις, για τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης, την ώρα που τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έκαναν πολλούς βομβαρδισμούς στα ανατολικά της Μιζράτα.

«Ακούμε, διαρκώς, τα πυρά βαρέος πυροβολικού, όπως και των ρουκετών που εκτοξεύονται», δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζράτα.
Εξάλλου, στην Τρίπολη, η κρατική τηλεόραση αλ Τζαμαχιρίγια μετέδωσε σήμερα ότι «στη Μιζράτα μία ομάδα των εξεγερμένων κατέθεσε τον οπλισμό της και παραδόθηκε» στις κυβερνητικές δυνάμεις. «Αργότερα, οι παραδοθέντες θα κάνουν δημόσιες ομολογίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξεγερμένοι στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έχουν προβεί σε απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο περίπου χίλιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιζράτα, ύστερα από τις πολυήμερες πολύ σκληρές μάχες εκεί.

Μετά τον έναν ολόκληρο μήνα, πλέον, που κάνει βομβαρδισμούς στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι «τις τελευταίες λίγες ημέρες τα αεροπλάνα του έπληξαν και κατέστρεψαν: 16 αποθήκες με πολεμοφόδια, 20 αποθήκες για στρατιωτικά οχήματα, πέντε άρματα μάχης και, τέλος, 9 θωρακισμένα οχήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης