Ανέβασε τους τόνους σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, αναφορικά με τον αποκλεισμό των συνοριακών σταθμών από πλευράς της Ελλάδας και με τηλεφωνική του παρέμβαση στη βουλγαρική τηλεόραση, έδωσε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη στη χώρα μας να ανοίξουν οι σταθμοί, σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μπορίσοφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πέρα από αυτά που έχουμε ήδη κάνει διαμέσου των υπουργείων Γεωργίας και Εξωτερικών, αύριο πρωί-πρωί μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό μου θα ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επειδή, πρώτον, αυτό έχει γίνει προηγούμενο και, δεύτερον, είναι απαράδεκτο εμείς να πληρώνουμε για προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σε γειτονική μας χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Αν το είχε κάνει αυτό η Βουλγαρία, όλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ασχολούνταν τώρα μαζί μας. Οπότε εμείς επιμένουμε μέχρι την Τέταρτη, το αργότερο να ανοίξουν οι (συνοριακοί) σταθμοί, αλλιώς θα ζητήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις όπως και να αποζημιωθούμε για τις απώλειές μας».

Στη συνέχεια, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι η καλή γειτονία που διέπει μέχρι σήμερα τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, θα τελειώσει αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της χώρας του για άνοιγμα των συνοριακών σταθμών:

«Απλώς, η διπλωματικότητά μας, η φιλία μας, η καλή γειτονία μας ήταν μέχρι εδώ. Από εδώ και εμπρός θα είμαστε πολύ πιο σκληροί στο αίτημα οι επιχειρηματίες και οι ταξιδιώτες μας να μην παθαίνουν (οικονομικές) ζημιές. Γι’ αυτό εμείς ζητάμε μέχρι την Τετάρτη όλα αυτά να έχουν τελειώσει. Στην αντίθετη περίπτωση εμείς θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες. Και θα επιμείνουμε να μας πληρώσουν αποζημιώσεις, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ως πολιτεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νότα διαμαρτυρίας που δεν ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu» από τη Σόφια, το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε επίσημη νότα διαμαρτυρίας σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης