Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, ότι στην περίπτωση επιβολής νέων κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, η «απάντηση» θα είναι τέτοια που θα το μετανιώσουν.

«Βεβαίως, εάν κάποιος ενεργήσει κατά του Ιράν, η απάντησή μας θα είναι οπωσδήποτε αρκετά σθεναρή, ώστε να τους κάνουμε να το μετανιώσουν», σημείωσε ο Ιρανός πρόεδρος, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αχμαντινεζάντ δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την απάντηση του Ιράν, αλλά σημείωσε ότι οι κυρώσεις δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στη χώρα του.

Εξάλλου, ο ίδιος δήλωσε ότι το Ιράν εξακολουθεί να είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε ανταλλαγή ουρανίου με τις Μεγάλες Δυνάμεις και υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει και ότι εξακολουθούν να γίνονται σχετικές συνομιλίες.

«Εξακολουθούμε να είμαστε διατεθειμένοι για μια ανταλλαγή, ακόμη και με τις ΗΠΑ», αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει «ταυτοχρόνως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε δηλώσεις που έκανε από τη Μόσχα, ζητούσε την επιβολή «εξουθενωτικών κυρώσεων» στην Τεχεράνη όσον αφορά στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Νετανιάχου βρίσκεται στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να πείσει τη Μόσχα να υποστηρίξει την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων στο Ιράν.

Διαβάστε επίσης:
Αναβρασμός για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, 16 Φεβρουαρίου 2010, 15:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης