Οι «κόκκινες γραμμές» του Σαρκοζί

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 12:04
Οι «κόκκινες γραμμές» του Σαρκοζί
Τη λεγόμενη τακτική της κενής καρέκλας στην Ευρώπη, για να προωθήσει τις θέσεις του, επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, ο Νικολά Σαρκοζί.

Εξήγησε συγκεκριμένα ότι δύο είναι οι τομείς στους οποίους δεν θα διστάσει να φερθεί όπως ο στρατηγός Ντε Γκολ για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ο ένας τομέας αφορά στην αμοιβαιότητα των εμπορικών συναλλαγών και ο άλλος στη ζώνη Σένγκεν.

Η «απαίτηση της αμοιβαιότητας στις εμπορικές συμφωνίες» θα αποκτήσει πρωταρχική σημασία για τον Νικολά Σαρκοζί στην περίπτωση επανεκλογής του: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε στην Ευρώπη», είπε, «προϊόντα για τα οποία δεν τηρήθηκε κανένας από τους κανόνες που επιβάλλουμε στους Ευρωπαίους επιχειρηματίες ή αγρότες».

Σχετικά με τη ζώνη Σένγκεν εξήγησε: «η λέξη σύνορο δεν είναι βρισιά. Έχουμε αποφασίσει να διαχειριστούμε από κοινού τα σύνορά μας, για να είμαστε πιο προστατευμένοι, όχι για να είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι». Ο Σαρκοζί κατέληξε λέγοντας: «Για τα δύο αυτά θέματα θα εφαρμόσω αυτήν την πολιτική της "κενής καρέκλας", εάν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις μας», εννοώντας δηλαδή ότι θα απέχει από τις εργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 12:34