Σκόπια: Συνεχίζεται η ένταση για τη δολοφονία των πέντε ατόμων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 21:27
Σκόπια: Συνεχίζεται η ένταση για τη δολοφονία των πέντε ατόμων
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες στο κέντρο των Σκοπίων από ομάδες νεαρών που διαδηλώνουν για τη στυγερή δολοφονία πέντε ανθρώπων, το βράδυ της Μ. Πέμπτης, σε τεχνητή λίμνη περιοχής κοντά στα Σκόπια.

Περίπου 300 νεαροί, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Οι διαδηλωτές φώναξαν αρκετά εθνικιστικά και αντιαλβανικά συνθήματα και στη συνέχεια προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την αλβανική συνοικία των Σκοπίων, όμως εμποδίστηκαν από ειδικές ομάδες της αστυνομίας.

Αυτή την ώρα, ομάδα των διαδηλωτών που προκάλεσαν τα επεισόδια έχει απομονωθεί από την αστυνομία, η οποία προσπαθεί να τους διαλύσει.

Η δολοφονία πέντε ανθρώπων έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, καθώς διακινήθηκαν φήμες ότι το τραγικό περιστατικό είχε διεθνοτικό χαρακτήρα. Οι Αρχές της ΠΓΔΜ έχουν απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις να μη διακινούνται εικασίες για το έγκλημα, οι οποίες μπορεί να υπονομεύσουν τις διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα. Τα θύματα της πενταπλής δολοφονίας ήταν σλαβομακεδονικής εθνικής καταγωγής.

Διαβάστε επίσης Ένταση στα Σκόπια για τη δολοφονία πέντε ατόμων

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 22:03