Την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μία θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ απειλεί να καταψηφίσει η ΠΓΔΜ, εάν η κυβέρνηση του Κέβιν Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη με τον τελευταίο, ο οποίος κατηγόρησε την χώρα για κλοπή της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα εξαρτηθεί από το τι θα μας απαντήσει η Καμπέρα, αν θα ψηφίσουμε την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε χαρακτηριστικά ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Πέρο Στογιανόβσκι.

Πάντως, ο ίδιος ο Ραν είναι ανένδοτος. «Πιστεύω αυτά που λέω και δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη», ενώ μία μέρα πριν ανέφερε, ότι «θα μιλά για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα τον φιμώσει».

Ο Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που προέρχονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης