Βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα σκότωσε τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους πέντε ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης Αμπντούλ Λατίφ Άσνα σκοτώθηκε καθώς έβγαινε από την κατοικία του στην Κανταχάρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, για να πάει στην εργασία του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη Ζαλμάι Αγιούμπι. Οι τραυματίες από την έκρηξη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχος της υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF) στην Κανταχάρ, που ζήτησε ανωνυμία, επιβεβαίωσε πως ο Άσνα σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας. Δεν είναι διαθέσιμες προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Καρλ Άικενμπέρι, που επισκέφθηκε σήμερα την Κανταχάρ, καταδίκασε το θάνατο αλλά είπε πως δεν θα υπονομεύσει τις προσπάθειες να ηττηθεί η εξέγερση.

«Η απώλεια ενός μεγάλου αναπληρωτή κυβερνήτη όπως αυτή είναι μια επιδείνωση. Αυτό που βλέπουμε είναι να αναδύονται με συνέπεια αφγανοί κυβερνητικοί ηγέτες και ο κόσμος συνεχίζει να ανασυντάσσεται στην προσπάθεια να εγκαθιδρύσει την ασφάλεια σε αυτή την επαρχία», δήλωσε τους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και αφγανοί στρατιώτες έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον των εξεγερμένων μέσα και γύρω από την πόλη από τον περασμένο χρόνο, στην προσπάθεια να αναστρέψουν την πλημμυρίδα σε έναν καθόλου δημοφιλή πόλεμο που διαρκεί σχεδόν δέκα χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης