Η μικρότερη από τα επτά υιοθετημένα παιδιά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έχασε τη ζωή της την Τετάρτη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το θάνατο της Ουλκού Αντατέπε σε τροχαίο, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην τουρκική τηλεόραση ο γιος της, Αχμετ Ντογκανσάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 79χρονη Ουλκού Αντατέπε σκοτώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκίνητου στο οποίο επέβαινε, έχασε τον έλεγχο σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Αγκυρα, στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια, έγραψε η εφημερίδα Milliyet.

Ο σύζυγός της και ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν. Χθες, Πέμπτη ο γιος της επιβεβαίωσε την είδηση το θανάτου της.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ υιοθέτησε την Αντατέπε όταν ήταν εννέα μηνών και την μεγάλωσε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα μέχρι το θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε παιδική ηλικία η Αντατέπε ταξίδευε στη χώρα με τον πατέρα της και μάλιστα εμφανίζεται στο εικονογραφημένο εξώφυλλο του αλφαβηταρίου «Alfabe», όπου εικονίζεται ο Ατατούρκ να της διδάσκει το νέο λατινικό αλφάβητο που αντικατέστησε το αραβικό αλφάβητο μια από τις δυτικού τύπου μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφάρμοσε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης