Σκοτώθηκε στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 19:41
Σκοτώθηκε στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν
Ο Ατίγια Αμπντάλ Ραχμάν, που θεωρείται από τα κορυφαία επιχειρησιακά στελέχη της Αλ Κάιντα, λιβυκής καταγωγής σκοτώθηκε πιθανότατα από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στην απομονωμένη περιοχή των φυλών στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επικηρύξει με ένα εκατομμύριο δολάριο τον Αλ Ραχμάν. Συνολικά σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.

" Λάβαμε πληροφορίες ότι το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα Ατίγια Αμπντάλ Ραχμάν σκοτώθηκε στη διάρκεια της επίθεσης της 7 Οκτωβρίου. Μαζί του σκοτώθηκε επίσης ένα ακόμα επιχειρησιακό στέλεχος της Αλ Κάιντα ο Χαλίντ Μοχαμάντ Αμπάς αλ Χαράμπι", ανακοίνωσε αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που δεν αποκάλυψε το όνομα του.

Ένας άλλος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσε το θάνατο του αλ Ραχμάν, αλλά δεν ήταν βέβαιος για την ταυτότητα των άλλων τριών ατόμων που σκοτώθηκαν από τα πυρά του αεροσκάφους.

Ο αλ Ραχμάν είχε οριστεί από τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν ως απεσταλμένος του στο Ιράν για να στρατολογήσει νέα μέλη και να δημιουργήσει συνδέσμους με άλλες ισλαμικές οργανώσεις για τη διοργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επίσης χαρακτηρίζεται μέλος της Λιβυκής Ισλαμικής Οργάνωσης Πάλης Ανσάρ αλ Σούνα. Ο Ατίγια φέρεται να είχε συνεχείς επαφές και με άλλα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα. Εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα από τον ίδιο τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν ενόσω ήταν έφηβος και ειδικεύτηκε στα εκρηκτικά.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 19:43