Αντιμέτωπη με την κατηγορία της νοθείας βρίσκεται η πρώην πρόεδρος των Φιλιππινών, Gloria Arroyo, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιχειρήσει να διαφύγει, χωρίς επιτυχία, στο εξωτερικό. Για μήνες κυκλοφορούσαν φήμες ότι η Επιτροπή των Εκλογών θα ξεκινούσε τις διαδικασίες για την ποινική δίωξη της Arroyo, απαγγέλλοντάς της είτε την κατηγορία της νοθείας είτε αυτή της κατάχρησης εξουσίας, ενώ της είχε ήδη απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα με εντολή της κυβέρνησης.

Η πρώην πρόεδρος των Φιλιππινών ξεκίνησε δικαστικό αγώνα προκειμένου να μπορέσει να φύγει στο εξωτερικό για λόγους υγείας, καθώς έχει προσβληθεί από μια σπάνια ασθένεια στα οστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Gloria Arroyo μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ωστόσο την τελευταία στιγμή άνδρες της Αστυνομίας τη σταμάτησαν στο αεροδρόμιο. Οι εικόνες που την έδειχναν να βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα και να φορά ειδικό κολάρο στο λαιμό έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η Gloria Arroyo ήταν πρόεδρος της ασιατικής χώρας από το 2001 μέχρι το 2010 και κατηγορείται για εκτεταμένη νοθεία και χρηματισμό στελεχών της Αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2007.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης