Η Σλοβενία θέτει από σήμερα στον «κόκκινο κατάλογο» τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια Βιέννη, Τιρόλο και Φόραλμπεργκ, λόγω των ραγδαία αυξανόμενων μολύνσεων κορωνοϊού στην Αυστρία, όπως αποφάσισε χθες η κυβέρνηση στη Λιουμπλιάνα.

Για ταξιδιώτες προερχόμενους από αυτά τα κρατίδια πρέπει κατά την είσοδό τους στη Σλοβενία να υπάρχει ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή να ξεκινήσει μία δεκαήμερη καραντίνα, ενώ ισχύουν κάποιες εξαιρέσεις, μεταξύ άλλων για εργαζόμενους που μετακινούνται από τη μία χώρα στην άλλη ή για ταξιδιώτες επαγγελματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, από σήμερα τα μεσάνυχτα ισχύουν οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση της Αυστρίας την περασμένη εβδομάδα για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, και τις γαλλικές περιοχές Ιλ-ντε-Φρανς και Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, όπως επίσης και για την Ανδόρα.

Οι νέες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις ισχύουν επίσης για τις μη ευρωπαϊκές χώρες Αργεντινή, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Ισραήλ, Κουβέιτ και Μαλδίβες, ενώ αίρεται η ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη Σουηδία, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ εδώ και αρκετούς μήνες.

Από σήμερα, η αυστριακή ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Πορτογαλία ισχύει μόνον για τις περιφέρειες της Λισαβόνας και Νόρτε και δεν ισχύει πλέον για ολόκληρη τη χώρα, ενώ δεν απαιτείται πλέον τεστ ούτε καραντίνα κατά την είσοδο στην Αυστρία από τη Σουηδία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και την Ουρουγουάη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, κατά την είσοδο στην Αυστρία από την Πράγα και το Ισραήλ πρέπει να παρουσιάζεται αμέσως ένα ιατρικό πιστοποιητικό υγείας με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, που να έχει διενεργηθεί το αργότερο πριν από 72 ώρες, διαφορετικά είναι υποχρεωτική η καραντίνα δέκα ημερών.

Οι αυστριακές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις λόγω της πανδημίας ισχύουν επί του παρόντος για συνολικά 37 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης