Έπειτα από εννέα ημέρες, ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα στη Σλοβενία, καθώς η κυβέρνηση και τα συνδικάτα, που εκπροσωπούν το 50% των δημοσίων υπαλλήλων, αποφάσισαν να αναζητήσουν κοινό έδαφος και σε μία εβδομάδα να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των συνδικάτων των δημοσίων υπαλλήλων, αργά χθες το βράδυ, συμφώνησαν να ανασταλεί η απεργία έως τις 13 Οκτωβρίου, όταν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τους μισθούς, που ήταν οι κύριες αιτίες δυσαρέσκειας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνδικάτα επέμειναν στην εφαρμογή του παραρτήματος του 2009 στη συλλογική σύμβαση εργασίας για τον δημόσιο τομέα, που προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς την 1η Οκτωβρίου του 2010 και του 2011, με στόχο την άμβλυνση των μισθολογικών ανισοτήτων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο προχώρησαν στην απεργία διαρκείας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της σλοβενικής κυβέρνησης για διετές «πάγωμα» των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων.

Μετά τις χθεσινές συνομιλίες, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη συλλογική σύμβαση εργασίας μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της απεργιακής επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης