Ως ύποπτοι για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς προσήχθησαν και ανακρίθηκαν ο υπουργός Γεωργίας της Σλοβενίας, Μίλαν Πόγκατσνικ, και δύο βουλευτές του Σλοβενικού Εθνικού Κόμματος (SNS).

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί ακόμα αρκετά άτομα και ότι ένας εκ των συλληφθέντων πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να εκβιάζει και να αποσπά το χρηματικό ποσό των 320.000 ευρώ. Τα ΜΜΕ εικάζουν ότι ο άνδρας που συνελήφθη να λαμβάνει τα χρήματα ήταν βουλευτής του SNS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για κατάχρηση εξουσίας, εκβιασμό, δωροδοκία και δωροληψία.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η έρευνα, προς το παρόν, επικεντρώνεται σε μία εταιρεία, από την οποία αποσπάστηκαν με εκβιασμό 3,8 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά τη σύλληψη, ξεκίνησαν εξονυχιστικές έρευνες σε διάφορα σπίτια και τα γραφεία του πολιτικού κόμματος στη Βουλή, στην έδρα του κόμματος και στο σπίτι του αρχηγού του SNS, Ζμάγκο Γέλιντσιτς, ο οποίος ανακρίθηκε από την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρασκήνιο των συλλήψεων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αφορά σε συμφωνίες για πώληση κρατικής γης, με αγοραστή το λιμάνι Κόπερ, στις οποίες εμπλέκεται η σύζυγος του βουλευτή Σρέτσκο Πρίγιατελι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης