Επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ Σλοβενίας – Βόρειας Μακεδονίας, που διοργανώνει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σλοβενίας (GZS).

Η επίσκεψη του κ. Ζάεφ πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Σλοβένου ομολόγου του, Μάριαν Σάρετς, με τον οποίο θα συναντηθεί στη διάρκεια της ημέρας, και έχει στόχο να ενισχύσει τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ζάεφ, θα υπογραφούν – από τα αρμόδια υπουργεία- μνημόνια συνεργασίας για τους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και η Σλοβενία στηρίζει τις προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «STA» και προστίθεται ότι αυτά τα δύο θέματα θα αποτελέσουν και το επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Ζάεφ στη σλοβενική πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας υπογραμμίζει ότι «από τη Συμφωνία των Πρεσπών και έπειτα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καθορίσει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου», αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα. Η σλοβενική κυβέρνηση – επισημαίνεται – «τονίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει επιδείξει την αποφασιστικότητά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιλύοντας τη μακρόχρονη διαφωνία (σ.σ.: με τη Συμφωνία των Πρεσπών) και εφαρμόζοντας πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης