Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 11:47
Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα
Στη σύλληψη 104 ατόμων που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη Σλοβενία από την Κροατία προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η σλοβενική αστυνομία.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της σλοβενικής αστυνομίας, 104 άτομα συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν μέσα από χωράφια και δάση σε ομάδες να περάσουν από την Κροατία στη Σλοβενία από τη συνοριακή διάβαση Όμπρεζιε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μπρέζιτσε και αναμένεται να προωθηθούν για επιστροφή στην Κροατία, δήλωσε η Αλένκα Ντρένικ από την αστυνομική διεύθυνση Νόβο Μέστο.

Εν τω μεταξύ, η Κροατία αρνείται να δεχθεί πίσω 150 πρόσφυγες που προσπάθησαν χθες το βράδυ να εισέλθουν στη Σλοβενία με τρένο με προορισμό τη Ζυρίχη.

Όταν το τρένο έφθασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Ντόμποβα, κύρια σιδηροδρομική διάβαση στα σύνορα Σλοβενίας - Κροατίας, η αστυνομία έδωσε εντολή για την αποβίβαση των προσφύγων.

Η ομάδα προσφύγων οδηγήθηκε σε χώρο υποδοχής στην πόλη Ποστόινα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επαναπροώθησή τους στην Κροατία, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση του Νόβο Μέστο.

Ο αστυνομικός διευθυντής Άντον Στούμπλιαρ δήλωσε ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, είχαν σκοπό να φθάσουν στη Γερμανία.

Η Σλοβενία επανειλημμένως έχει επισημάνει ότι θα επαναπροωθεί στην Κροατία και στην Ουγγαρία άτομα που δεν καταθέτουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 11:58