Τα γάντια που φορούν οι πολίτες για την προστασία τους από τον κορωνοϊό δεν είναι πλέον υποχρεωτικά σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα, φαρμακεία και ταχυδρομεία από σήμερα (Τετάρτη 15 Απριλίου), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Σλοβενίας.

Αντίθετα πρέπει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό χεριών από τους πελάτες, το οποίο παρέχεται από τους ιδιοκτήτες κάθε επιχείρησης. Οι προστατευτικές μάσκες προσώπου εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 Μαρτίου, οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου και γάντια σε κλειστούς δημόσιους χώρους στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξής τους από τον κορωνοϊό. Το σχετικό διάταγμα τροποποιήθηκε χθες το βράδυ και πλέον ορίζεται ότι, αντί για γάντια, πρέπει να χρησιμοποιείται από τους πολίτες αντισηπτικό χεριών κατά την είσοδο και την έξοδο τους από κλειστό δημόσιο χώρο.

Η απόφαση λαμβάνεται αφού το Υπουργείο Υγείας της Σλοβενίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν σωστά τα προστατευτικά γάντια.

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Σλοβενία ανήλθε σε 56 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 1.200. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών από την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης