Αίσιο τέλος είχε μια άκρως επικίνδυνη επέμβαση σε μία 30χρονη Ελληνοκύπρια, με σπανιότατη εξωμήτριο εγκυμοσύνη.

Γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαντάσα του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας υπερήχους, διαπίστωσαν ότι το έμβρυο της 30χρονης βρισκόταν κάτω από το νεφρό της, δίπλα σε ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο, κάτι που απειλούσε άμεσα τη ζωή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα τελικά σώθηκε, αφού υποβλήθηκε σε 48ωρη επέμβαση! Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη παρόμοια περίπτωση εξωμήτριας εγκυμοσύνης παγκοσμίως και οι γιατροί στην Κύπρο δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το έμβρυο.

Η μεταφορά της γυναίκας στο Ισραήλ έγινε με έκτακτη πτήση του αεροπλάνου- ασθενοφόρου του ιατρικού οργανισμού iMER- του γραφείου ασθενών από το εξωτερικό του νοσοκομείου Χαντάσα.

Ο κίνδυνος ήταν πολύ σοβαρός, λόγω του ότι το έμβρυο μεγάλωνε και θα μπορούσε να διαρρήξει την αορτή της γυναίκας και να τη σκοτώσει. Για αυτόν τον λόγο η διακοπή της κύησης ήταν επιβεβλημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τον τερματισμό της εγκυμοσύνης, η ασθενής παρουσίασε σοβαρή αιμορραγία. Οι αγγειοχειρουργοί και οι ακτινολόγοι του Χαντάσα που κλήθηκαν να εξετάσουν τη γυναίκα, διαπίστωσαν ότι το έμβρυο είχε ήδη προκαλέσει πρόβλημα σε πολλά αιμοφόρα αγγεία, έχοντας διεισδύσει ακόμη και στον «φάκελο» της κοιλιάς της.

Τελικά, η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσαν την ασθενή κατάφερε να ελέγξει την αιμορραγία και να της σώσει τη ζωή, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο νεφρό της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης