Είκοσι έξι ασθενείς ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου στην Αβάνα άφησαν την τελευταία τους πνοή, λόγω των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Κούβα, αλλά και από τις τραγικές- όπως φαίνεται- ελλείψεις του ιδρύματος.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας σε ανακοινωθέν, αναφέρει ότι οι 26 θάνατοι οφείλονται στις ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που έπεσαν κάτω των 10° Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς υπέφεραν από ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση και πέθαναν από φυσικά αίτια, όμως, πληροφορίες αναφέρουν πως η αμέλεια και η έλλειψη των αναγκαίων εφοδίων στο νοσοκομείο ενδέχεται να συνέβαλαν στους θανάτους.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει έρευνα για τους θανάτους και θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες σε βάρος όσων βρεθούν ευθύνες. Εντοπίστηκαν “διάφορες ανεπάρκειες” στα μέτρα που είχε λάβει το νοσοκομείο, προσθέτει.

Της ανακοίνωσης ακολούθησε έκθεση της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κούβα. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ελισάρδο Σάντσες, υποστήριξε ότι η ευθύνη για τους θανάτους των ασθενών βαρύνει αποκλειστικά το νοσοκομείο, διότι δεν τους παρείχε επαρκή τροφή, κουβέρτες και ζεστά ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης