Σοκ: Αστυνομικός χτυπάει πολίτη γιατί δεν είχε ανεβασμένο το φερμουάρ της ζακέτας του

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009, 19:27

Με απίστευτη μανία επιτέθηκε αστυνομικός στις ΗΠΑ σε έναν περαστικό, λίγη ώρα αφού σταμάτησε μπροστά του με το περιπολικό και του ζήτησε να ανεβάσει το φερμουάρ της ζακέτας του.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαΐου στην περιοχή Passaic του Νιου Τζέρσεϊ και θύμα της απρόκλητης βίας που επέδειξε ο αστυνομικός Joseph Rios είναι ο 49χρονος Ronnie Holloway.

Οι κάμερες ασφαλείας του δρόμου στο σημείο που έγινε η επίθεση, κατέγραψαν το περιπολικό να σταματάει μπροστά στο 49χρονο και μια γυναίκα αστυνομικός να του ζητάει να ανεβάσει το φερμουάρ της ζακέτας του.

Και ενώ ο 49χρονος δείχνει να υπακούει, ο Rios πετάγεται από το περιπολικό και του επιτίθεται με απίστευτη μανία.

Ο Holloway, ο οποίος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για σχιζοφρένεια, δεν αντιστέκεται καθόλου στην επίθεση του αστυνομικού, αλλά αυτό δεν πτοεί τον Rios που τον πετάει πάνω στο περιπολικό και συνεχίζει να τον χτυπάει.

Η συνάδελφος του αστυνομικού δείχνει να προσπαθεί να επέμβει, αλλά οι γροθιές του Rios δε σταματούν, παρά μόνο όταν φτάνουν ενισχύσεις.

Ο 49χρονος που έχει καθαρό μητρώο λέει ότι συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της σύλληψης και της «περιπλάνησης», με σκοπό την αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Ο Holloway διαμαρτυρήθηκε επίσημα και το θέμα βρίσκεται πλέον στα γραφεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009, 19:27