Ακόμη ένα θλιβερό συμβάν ήρθε να προστεθεί στις επιθέσεις που δέχεται το κορίτσι-σύμβολο του σύγχρονου ακτιβισμού υπέρ του κλίματος, η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Άγνωστοι κρέμασαν σε ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο μία κούκλα με πλεξούδες που αναπαριστούσε τη 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια, ενώ οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να κατεβάσουν το ζοφερό ομοίωμα βρήκαν πάνω του καρφιτσωμένο μήνυμα που έγραφε «Greta is your God» («Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα που προέβη σε αυτήν την απαράδεκτη κίνηση και έχει τη βαυκαλιστική ονομασία «Οι Ξύπνιοι» ανέλαβε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια με αναρτήσεις της στο Facebook και στο Twitter: «Κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις» ανέφεραν.

Μάλιστα, φαίνεται ότι και η επιλογή της γέφυρας δεν έγινε τυχαία, καθώς ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον» προς τιμήν του «πατέρα» της θεωρίας για τη Βαρυτική Έλξη και θεωρούμενου ως ιδρυτή της μοντέρνας Φυσικής. Η πράξη αυτή, εκτός από την ίδια την ιδέα της Επιστήμης, αποτελεί και μία δυσφήμηση του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι, χαρακτήρισε το γεγονός ως «πράξη ντροπής». «Εκφράζουμε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ και στην οικογένειά της την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το Κλίμα δεν κάμπτεται» επισημαίνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο επικεφαλής των Ιταλών Σοσιαλδημοκρατών, Νικολά Ζινγκάρτι, ο οποίος καταδίκασε τη «μακάβρια βία» που προωθούν οι ενορχηστρωτές της απαράδεκτης πράξης. «Αυτοί είναι ανίκανοι να σέβονται ιδέες με τις οποίες διαφωνούν» κατέληξε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης