Tραγικό τέλος βρήκε ένας 15χρονος που επιχείρησε ένα άκρως παράτολμο άλμα από τη στέγη 14όροφου κτιρίου στην Ουκρανία, αλλά τον «πρόδωσε» το αυτοσχέδιο αλεξίπτωτό του.

Σοκαριστικές εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου δείχνουν το νεαρό με τα χέρια ανοικτά στην οροφή της εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας στην πόλη Μακέγιεφκα στα ανατολικά της χώρας, να προετοιμάζεται για το άλμα στο κενό με την ενθάρρυνση, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενηλίκων, που παρακολουθούσαν από κάτω, μεταξύ των οποίων συγγενείς, φίλοι, αλλά και η ίδια η μητέρα του εφήβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια του βίντεο διακρίνεται το αλεξίπτωτο του Μπογκντάν Φιρσόφ, το οποίο, όμως δεν ανοίγει για να ανακόψει τη βουτιά του θανάτου των 42 μέτρων.

«Πλήθος κόσμου ήταν εκεί και κανείς δεν προσπάθησε να τον σταματήσει. Μόνον βιντεοσκοπούσαν. Δεν είναι άνθρωποι αυτοί, έχασαν κάθε αίσθηση λογικής», είπε ένας αυτόπτης μάρτυς. Και συμπλήρωσε: «Έγινε μπροστά στα μάτια μου. Το αγόρι πήδηξε μ’ ένα αλεξίπτωτο, έπεσε κάτω και χτύπησε στο έδαφος με την πλάτη του. Ήταν πραγματικά πολύ σκληρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του 15χρονου «ήταν τόσο σοκαρισμένη με το θάνατό του που αρνιόταν να απομακρυνθεί από το σημείο», όπου ξεψύχησε ο γιος της.

Ειδικοί στα extreme sports είπαν στην εφημερίδα Fakti ότι ακόμη κι αν ο νεαρός είχε στη διάθεσή του αλεξίπτωτο που λειτουργούσε, δεν θα τον είχε σώσει: «Το χαμηλότερο δυνατό ύψος για άλμα με αλεξίπτωτο είναι 70 μέτρα -ύψος που αντιστοιχεί σε κτίριο τουλάχιστον 25 ορόφων-, αλλά ακόμη κι αυτό θα ήταν ένα πολύ επικίνδυνο άλμα».

Ασθενόφορο έσπευσε στο σημείο, αλλά ήταν πια πολύ αργά…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης