Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από μια 38χρονη γυναίκα, η οποία αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άνοιξη του 2013 επτά άνθρωποι αυτοπυρπολήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και τις υψηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμαΕντός του κτηρίου στη Σόφια ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής χώρας συμμετείχε στις πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Ιατρικές πηγές αναφέρουν πως φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός της.

Το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Την άνοιξη του 2013, επτά άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία. Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη γειτονική χώρα ανέρχεται στα 400 ευρώ, ενώ ένα στα πέντε νοικοκυριά βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Βουλγαρία: Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, 23:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης