Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι εικόνες που δείχνουν αστέγους στο Μάντσεστερ να μετατρέπονται σε ζόμπι μετά τη λήψη φαρμάκου, το οποίο αποτελεί μια νέα έκδοση ναρκωτικού Spice.

Το συγκεκριμένο φάρμακο αφήνει όσους το πίνουν «αγάλματα» και κάνει τα πρόσωπά τους να μοιάζουν τρομακτικά. Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως η νέα έκδοση του φαρμάκου χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό άγριων ζώων.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία αποδεικνύουν πως το 95% των νέων αστέγων στο Μάντσεστερ καταναλώνει την εν λόγω ναρκωτική ουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο τραβήχτηκε στο κέντρο της πόλης και καταγράφει ανησυχητικές σκηνές ανθρώπων που έχουν στην κυριολεξία «παγώσει».

Μάλιστα, ένας από τους χρήστες τόνισε σε δηλώσεις του ότι χρησιμοποιούσε επί δύο χρόνια το ναρκωτικό acerca, επισημαίνοντας ότι η νέα έκδοση του Spice είναι σαφώς πιο φθηνή αλλά και πιο δυνατή.

Η Julie Boyle, η οποία εργάζεται στην υποστήριξη των αστέγων  στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «LifeShare», είπε ότι η νέα έκδοση Spice έχει τρομακτικές επιπτώσεις στους ανθρώπους. Όπως τόνισε, την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε σε άθλια κατάσταση να καταρρέει σε μια στάση του τραμ μια γυναίκα. Αν και υποστήριζε πως έκανε μόνο χρήση κάνναβης, τελικά αποδείχθηκε ότι για την κατάστασή της ευθύνεται το νέο Spice.

Μέχρι στιγμής από τις κλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί προς τα ασθενοφόρα έχουν καταγραφεί 26 παρόμοια περιστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Boyle ανέφερε: «Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν άνθρωποι που απλώς μοιάζουν με κατεψυγμένοι. Δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Έχω παρατηρήσει πως από την αρχή της περασμένης εβδομάδας τα περιστατικά αυξάνονται».

Το Spice είναι ένας γενικός όρος για τα συνθετικά ναρκωτικά.

«Οι άνθρωποι πέφτουν χωρίς καν να μπορέσουν να ορίσουν τα χέρια τους. Απλώς πέφτουν μπρούμυτα, τραυματίζοντας το πρόσωπό τους ή το πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Είναι φρικτό. Η κατάσταση ήταν αρκετά κακή και πριν, αλλά πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο» πρόσθεσε η Boyle.

Ο 37χρονος Lewis Morris, ο οποίος ζει στους δρόμους από τον Δεκέμβριο του 2016, μίλησε για το συγκεκριμένο ναρκωτικό τονίζοντας: «Είναι τρέλα. Είναι τόσο φθηνό. Οι άνθρωποι που το πουλούν παίρνουν για 5 δολάρια το γραμμάριο και οι παρενέργειές του διαρκούν όλη την ημέρα. Μάλιστα, είναι πιο έντονο αυτό που νιώθουν ακόμα και από το να έχουν πάρει ηρωίνη ή κρακ. Θα διαρκέσει όλη την ημέρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης