Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία πραγματοποίησαν επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κυβερνητικού κτιρίου στην καρδιά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου ενώ στη μάχη με πυροβόλα όπλα που ακολούθησε σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ένας υφυπουργός.

Σ’ αυτή την τελευταία βομβιστική επίθεση της αλ-Σαμπάαμπ, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που πολεμάει για να επιβάλει στη Σομαλία μια κυβέρνηση βασισμένη στην αυστηρή ερμηνεία του νόμου της σαρία, μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο του Μογκαντίσου και στήλη πυκνού καπνού υψώθηκε πάνω από το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιων Έργων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα πως η μάχη στο κτίριο τελείωσε και πως η περιοχή είναι εντελώς ασφαλής.

«Το κτίριο φρουρούσαν δυνάμεις ασφαλείας. Οι τέσσερις μαχητές που επιτέθηκαν στο κτίριο πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Ένας άλλος μαχητής ήταν καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε επίσης», δήλωσε στο Ρόιτερ ο αστυνόμος Άλι Αμπντουλάχι.

Ο Αμπντουλάχι είπε πως δέκα άνθρωποι, περιλαμβανομένων του υφυπουργού Εργασίας Σακάρ Ιμπραχίμ Αμπντάλα και αστυνομικού προσωπικού, σκοτώθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως περίπου 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίοθεση, η οποία άρχισε όταν ο καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο, επιτρέποντας στους άλλους ισλαμιστές να εφορμήσουν στο κτίριο.

Ο δρ. Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Αμίν, είπε στο Ρόιτερ λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης πως άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι μέσα στο κίτριο και πως δεν είναι δυνατό να διασωθούν εξαιτίας της σφοδρής ανταλλαγής πυρών.

Η αλ-Σαμπάαμπ είπε στο Ρόιτερ πως ένας από τους μαχητές της εμβόλισε το κτίριο του υπουργείου με το παγιδευμένο αυτοκίνητο επιτρέποντας έτσι στους τέσσερις άλλους να μπουν σ’ αυτό.

Ο Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της αλ-Σαμπάαμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, είπε αργότερα πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης