Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε νωρίτερα στο Εθνικό Θέατρο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν και κάποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Είμαστε πίσω από την επίθεση στο θέατρο. Είχαμε στόχο τους άπιστους υπουργούς και βουλευτές», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο σεΐχης Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των αλ Σεμπάμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας στο πρόσφατα ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός της χώρας Αμπντιγουέλι Μοχάμεντ Άλι και αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 10 έχουν τραυματιστεί, κυρίως πολίτες. Ο πρωθυπουργός εκφωνούσε ομιλία στο θέατρο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, αλλά είναι σώος και ασφαλής», δήλωσε ο Πρόσπερ Χακιζιμάτα αναπληρωτής εκπρόσωπος της δύναμης Amisom της Αφρικανικής Ένωσης.
 
Το Εθνικό Θέατρο της Σομαλίας άνοιξε εκ νέου στις 19 Μαρτίου για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια, ένα γεγονός το οποίο η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι σηματοδοτεί τη βελτίωση της ασφάλειας στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: 
Έκρηξη στο εθνικό θέατρο της Σομαλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης