Σομαλία: Δύο νεκροί και μία τραυματίας από επίθεση ελεύθερων σκοπευτών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 18:54
Σομαλία: Δύο νεκροί και μία τραυματίας από επίθεση ελεύθερων σκοπευτών
Δύο Σομαλοί σκοτώθηκαν και μια Σουηδή τραυματίστηκε από ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι άνοιξαν πυρ στο όχημα στο οποίο επέβαιναν μία ξένη υπήκοος και δύο Σομαλοί που την συνόδευαν σήμερα στο Μογκαντίσου, σύμφωνα με αξιωματούχο της σομαλικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο και την Στοκχόλμη. «Ένας σωματοφύλακας και ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν, μια γυναίκα ξένης υπηκοότητας τραυματίστηκε όταν ένοπλοι τους επιτέθηκαν», δήλωσε ο Άμπντι Μοχάμεντ, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η γυναίκα η οποία τραυματίστηκε είναι Σουηδέζα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά της και τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται στο Μογκαντίσου, μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο όπου οι ξένοι μετακινούνται μόνον με συνοδεία οπλισμένων ανδρών.

«Μια Σουηδέζα τραυματίστηκε από σφαίρα στο Μογκαντίσου και βρίσκεται στο νοσοκομείο εκστρατείας της Αφρικανικής Ένωσης στο Μογκαντίσου. Αυτή ήρθε σε επαφή με τον πρεσβευτή μας στο Ναϊρόμπι (ο οποίος είναι επίσης διαπιστευμένος για την Σομαλία) για να προετοιμάσει την μεταφορά της για νοσηλεία στο Ναϊρόμπι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λένα Τράνμπεργκ.

«Η γυναίκα αυτή τραυματίστηκε από σφαίρα, αλλά μπόρεσε να μιλήσει με τον πρεσβευτή», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Η Σουηδία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό Σομαλών προσφύγων. Το 2012, 5.644 από αυτούς είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην χώρα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία μπορεί να επρόκειτο για μια απόπειρα απαγωγής.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 18:54