Σομαλία: Έφοδος ανταρτών της αλ Σεμπάμπ σε στρατιωτική βάση της Κένυας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, 09:00
Σομαλία: Έφοδος ανταρτών της αλ Σεμπάμπ σε στρατιωτική βάση της Κένυας
Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ υποστήριξε σήμερα ότι μαχητές της σκότωσαν δεκάδες άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Κένυας σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε μια απομακρυσμένη στρατιωτική βάση της Σομαλίας χθες. Το γενικό επιτελείο στην Κένυα ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι έχασαν τη ζωή τους εννέα στρατιώτες και 70 ισλαμιστές αντάρτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Πολ Εντζουνγκούνα, εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων της Κένυας, μαχητές της αλ Σεμπάμπ επιτέθηκαν σε μια βάση στη νότια πόλη Κουλμπίγιου, κοντά στα σύνορα της Σομαλίας με την Κένυα, αλλά απωθήθηκαν.

Εκπρόσωπος της αλ Σεμπάμπ, η οποία εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον της AMISOM, της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, υποστήριξε ότι οι αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 66 Κενυάτες στην επίθεση στη βάση. Η οργάνωση ανέφερε ότι υπέστη απώλειες, χωρίς όμως να δώσει αριθμό.

Ο αντισυνταγματάρχης ανέφερε ότι η επίθεση έγινε τα ξημερώματα χθες, όταν οι αντάρτες χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά για να ανατινάξουν την πόλη και να εισβάλουν στη βάση.

Η αλ Σεμπάμπ πολεμά επί χρόνια για να επιβάλει τη δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της σαρίας -του ισλαμικού νόμου- στη Σομαλία. Κυβερνούσε ως πριν από μερικά χρόνια σχεδόν σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της πρωτεύουσας, Μογκαντίσου. Οι μαχητές της εκδιώχθηκαν από την πρωτεύουσα και άλλα αστικά κέντρα σε επιχειρήσεις της AMISOM το 2011.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, 09:00