Δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού της Σομαλίας, υποστηριζόμενοι από στρατό της Αφρικανικής Ένωσης προκάλεσαν καίριο χτύπημα στους Σομαλούς αντάρτες της al-Shabab καταλαμβάνοντας την πόλη-κλειδί Bulo Hawo. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Κένυα και την Αιθιοπία και ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών για δύο χρόνια.

Παράλληλα, οι ενωμένες δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και μεγάλα τμήματα της πρωτεύουσας της χώρας, Mogadishu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 50 νεκρούς της ειρηνευτικής δύναμης που δραστηριοποιείται στην περιοχή, με τον Ο.Η.Ε. να μην επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Ο Maj-Gen Nathan Mugisha, επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής τόνισε από την πρωτεύουσα της Σομαλίας ότι οι ενωμένες δυνάμεις κατέλαβαν το υπουργείο Άμυνας στα βόρεια της πόλης, θέτοντας συνολικά υπό τον έλεγχό τους επτά τμήματα της πόλης.

«Καταλαμβάνοντας αυτές τις θέσεις καταφέραμε να μειώσουμε δραστικά τον έλεγχο τους σε αυτό τον τομέα» τόνισε ο γνωστός ως «Amisom» στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Στρατολογούν νέους μαχητές οι αντάρτες στη Σομαλία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011, 20:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης