Τουλάχιστον πέντε στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της ταξιαρχίας Ντανάμπ («Αστραπή»), που εκπαιδεύεται από τις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν σε ενέδρα τρομοκρατών στη νότια Σομαλία, δήλωσε την Κυριακή κυβερνητικός αξιωματούχος.

Βαριά οπλισμένα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής οχηματοπομπής καθώς πλησίαζε σε χωριό 37 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα νωρίς χθες το πρωί, δήλωσε ο Αμπντουλκαντίρ Σιντί στο Γερμανικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οχηματοπομπή αρχικά χτυπήθηκε από ισχυρή βόμβα τοποθετημένη στο πλάι του δρόμου, προτού οι τζιχαντιστές ανοίξουν πυρ.

Άλλοι επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ έχασαν επίσης τη ζωή τους τέσσερις τρομοκράτες, σύμφωνα με τον Σιντί, ο οποίος μετακινούνταν με την αυτοκινητοπομπή.

Η Σεμπάμπ, οργάνωση η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, του Ανταλούς, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες της σκότωσαν τουλάχιστον δέκα Σομαλούς στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της επίθεσης ήταν ο διοικητής της ταξιαρχίας Ντανάμπ, ανέφερε η Σεμπάμπ.

Ο Σιντί επιβεβαίωσε ότι ο αξιωματικός τραυματίστηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά τόνισε πως ζει.

Η Σεμπάμπ εξαπολύει επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, αλλά και αμάχων στην εμπόλεμη χώρα στο Κέρας της Αφρικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης