Σομαλία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 03:40
Σομαλία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή
Τουλάχιστον 5 μέλη της οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου στελέχους, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μιας φερόμενης επιδρομής μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη νότια Σομαλία, χθες το απόγευμα.

«Είναι αλήθεια πως πραγματοποιήθηκε επιδρομή, πιθανώς αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κατά μελών της οργάνωσής μας», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερος αξιωματούχος της Αλ Σαμπάαμπ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση έλαβε χώρα έξω από το λιμάνι της πόλης Μπάραγουε, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 177 χιλιόμετρων από το Μογκαντίσου. Η Μπάραγουε αποτελεί σημαντική βάση για την Αλ Σαμπάαμπ, η οποία έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν και ο Αχμέντ Σαχάλ Αμεί, ανώτερο στέλεχος της Αλ Σαμπάαμπ. Κάτοικοι του χωριού Γουαλαμούι, μεταξύ της Σαμπλααλέ και της Μπαραγουέ, είπαν ότι είδαν οχήματα να φλέγονται μετά την αεροπορική επιδρομή.

«Εξοργισμένοι ένοπλοι μαχητές της αλ Σαμπάαμπ κατέφθασαν στην περιοχή για να συλλέξουν τα πτώματα των μελών της οργάνωσης που έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας κάτοικος, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Σομαλίας δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την επίθεση.


Διαβάστε επίσης: Σομαλία: Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ με στόχο σύνδεσμο της Αλ Κάιντα


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 04:05