Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αμερικανικές και συμμαχικές τους δυνάμεις σκότωσαν 10 μαχητές και κατέστρεψαν ένα όχημα μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί αντάρτες της αλ Σεμπάμπ ενάντια σε μια βάση όπου ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εκπαιδεύουν Σομαλούς κομάντο.

«Σε απάντηση σε αυτή την επίθεση και σε αυτοάμυνα, η Αμερικανική Διοίκηση για την Αφρική (Africom) διεξήγαγε δύο αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα ενάντια σε τρομοκράτες της αλ Σεμπάμπ», ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκτιμάται ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν δέκα τρομοκράτες και κατέστρεψαν ένα όχημα που συμμετείχε στην επίθεση», τόνισε η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως κανένα μέλος των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων δεν τραυματίστηκε στην επίθεση της αλ Σεμπάμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ισλαμιστές αντάρτες της ισχυρότερης οργάνωσης στη Σομαλία, αλ Σεμπάμπ, που ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, εξαπέλυσαν διπλή επίθεση εναντίον αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην πόλη Μπέιλντογκλ, 100χλμ δυτικά της Μογκαντίσου και μιας περιπολίας Ιταλών στρατιωτών στην σομαλική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης