Σομαλία: Τριάντα νεκροί σε μάχες μελών της Σεμπάμπ με οπλισμένους χωρικούς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 03:41
Σομαλία: Τριάντα νεκροί σε μάχες μελών της Σεμπάμπ με οπλισμένους χωρικούς

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ και οπλισμένους χωρικούς καθώς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην κεντρική Σομαλία, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές χθες Δευτέρα.

«Στείλαμε μέλη των σομαλικών ένοπλων δυνάμεων να βοηθήσουν τους ντόπιους και οι μάχες επεκτάθηκαν σε πολλά χωριά το απόγευμα», εξήγησε ο Αμπντιάσις Κότζε, ανώτερος αξιωματικός του ομοσπονδιακού στρατού της Σομαλίας, ο οποίος έκανε δηλώσεις τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε ως και 30 ανθρώπους και στις δύο πλευρές, η Σεμπάμπ υπέστη βαριές απώλειες», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Από την πλευρά της, η Σεμπάμπ ισχυρίστηκε χθες το απόγευμα ότι οι πολεμιστές της σκότωσαν 53 φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς κι απέσπασαν στρατιωτικό υλικό.

«Μαχητές της Σεμπάμπ κατέλαβαν αρκετούς τομείς της περιοχής μας για λίγο αλλά αναδιπλώθηκαν και τώρα έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή (...). Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επιτεθούν ξανά ανά πάσα στιγμή», είπε ο Γιούσουφ Αλί.

Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων.

Η οργάνωση πιέζει τοπικές κοινότητες να της παραδώσουν τον ατομικό οπλισμό των μελών τους και νεαρά αγόρια για να γίνουν μαχητές της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 03:41