Δεν είναι μόνο οι φτωχότερες χώρες του κόσμου, όπως το Σουδάν, όπου η ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας είναι πολύ μεγάλη, αλλά, όπως αποδεικνύει και η νέα έκθεση της οργάνωσης «Feeding America», ακόμα και στο θεωρητικά ισχυρότερο κράτος του πλανήτη, τις ΗΠΑ, υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία βασίστηκε σε 61.000 συνεντεύξεις και 37.000 έρευνες που έγιναν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, σχεδόν το 10% του αμερικανικού πληθυσμού έχει ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για συνολικά 37 εκατομμύρια ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 14 εκατομμύρια παιδιά, ενώ, στην τελευταία έρευνα της ίδιας οργάνωσης, το 2005, ο συνολικός αριθμός ανερχόταν στα 25,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Χαρακτηριστική των ακραίων αντιθέσεων στον κοινωνικό ιστό των ΗΠΑ ήταν η δήλωση της εκπροσώπου της οργάνωσης, Βίκι Εσκάρα: «Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι, το λιγότερο, τραγικά. Πρέπει, εδώ στη χώρα της αφθονίας, να βρούμε έναν τρόπο να ταΐσουμε τον κόσμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του διευθυντή της Τράπεζας Τροφίμων του Βόρειου Ιλινόις, Ντένις Σμιθ: «Είναι μία πραγματική πρόκληση για την Αμερική. Η πείνα έχει αποκτήσει σχεδόν διαστάσεις επιδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σουδάν: Δραματική ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας, 2 Φεβρουαρίου 2010, 16:04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης