Στην υποσαχάρια Αφρική, από τις ακτές της Σομαλίας μέχρι τη Μπουρκίνα Φάσο και το Νίγηρα η επισιτιστική κρίση γιγαντώνεται με θύματα κυρίως παιδιά. Κι ενώ γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Το ένα τρίτο από τους οκτώ εκατομμύρια θανάτους παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο οφείλεται στον υποσιτισμό.

Με αφορμή των Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα επισιτιστικής βοήθειας δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η λήψη κατάλληλης τροφής μπορεί να σώσει τη ζωή μικρών, ευάλωτων παιδιών. Ωστόσο, το παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα δεν έχει καταφέρει να συμβαδίσει με τις επαναστατικές κατακτήσεις που έχουν σημειωθεί στον τομέα της διατροφικής επιστήμης», δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Δρ. Ούνι Καρουνακάρα.

Ο υποσιτισμός προσβάλλει σύμφωνα με εκτιμήσεις 195 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο και ευθύνεται για το ένα τρίτο από τους 8 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο παιδιών κάτω των πέντε ετών που ζουν κυρίως στον ανατασσόμενο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης