Η κόρη του βασιλιά Μσουάτι Γ΄ του μικρού αφρικανικού βασιλείου της Σουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη) διορίστηκε σήμερα υπουργός Πληροφοριών, ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός, Άμπροουζ Ντλαμίνι.

Η πριγκίπισσα Σικανίσο Ντλαμίνι, 31 ετών, θα είναι υπεύθυνη για τα μέσα ενημέρωσης, τις τηλεπικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες στη χώρα της, μια από τις τελευταίες απόλυτες μοναρχίες του πλανήτη. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία και τις ΗΠΑ, έχει μάστερ στις ψηφιακές επικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και ήταν ήδη μέλος του πανίσχυρου βασιλικού συμβουλίου που καθορίζει την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πριγκίπισσα είναι επίσης μουσικός της ραπ και μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της τοπικής θυγατρικής του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών MTN. Ο βασιλιάς Μσουάτι Γ΄ κατέχει το 10% των μετοχών της εταιρείας αυτής.

Ο νέος πρωθυπουργός Άμπροουζ Ντλαμίνι είναι πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της MTN.

Ο πρωθυπουργός έχει εξαιρετικά περιορισμένες ευθύνες στην εΣουατίνι, όπου ο βασιλιάς διορίζει τους υπουργούς και ελέγχει το κοινοβούλιο. Στην πάμφτωχη χώρα-θύλακα εντός της Νότιας Αφρικής οργανώθηκαν τον Σεπτέμβριο βουλευτικές εκλογές, όμως δεν επιτράπηκε σε κόμματα να μετάσχουν σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης