Συνολικά 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε στρατόπεδο του ΟΗΕ, το οποίο φιλοξενεί άτομα που διαφεύγουν από τις μάχες που μαίνονται στο Νότιο Σουδάν. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο εργαζόμενοι της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

«Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στο Μαλακάλ, μεταξύ των νεκρών είναι και δύο Σουδανοί εργαζόμενοι των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” (MSF), οι οποίοι δέχθηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανέφεραν επίσης ότι περιθάλπουν 36 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον οι 25 έχουν τραύματα από πυροβολισμούς.

«Η επίθεση αυτή κατά πολιτών είναι εξοργιστική και απαιτούμε από τις ένοπλες ομάδες να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες» τόνισε σε δήλωσή του ο Μάρκους Μπάχμαν, συντονιστής των προγραμμάτων της διεθνούς οργάνωσης, στο Νότιο Σουδάν.

Όπως έγινε γνωστό από την αποστολή του ΟΗΕ στην περιοχή, νεαροί από τις εθνοτικές ομάδες Σιλούκ και Ντίνκα, οι οποίοι διαμένουν εντός των εγκαταστάσεων προστασίας του στρατοπέδου, άρχισαν να συγκρούονται το βράδυ της Τετάρτης, χρησιμοποιώντας πιστόλια, μαχαίρια κι άλλα όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η UNMISS ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο πολιτικής προστασίας στο Μαλακάλ φιλοξενεί 47.791 ανθρώπους, επί του συνόλου των 198.440 που ζουν στις έξι εγκαταστάσεις φιλοξενίας που διαχειρίζεται σε ολόκληρο το Νότιο Σουδάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης