Σουδάν: Συντριπτικά τα αποτελέσματα υπέρ της απόσχισης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011, 15:04
Σουδάν: Συντριπτικά τα αποτελέσματα υπέρ της απόσχισης
Σχεδόν το 99% των Νοτιοσουδανών ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από το Βόρειο Σουδάν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στην δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή.

Τα μερικά αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις ότι οι πολίτες της περιοχής τάχθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας στην διαδικασία της περασμένης εβδομάδας, η οποία προβλεπόταν από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 που είχε θέσει τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα που διαρκούσε δεκαετίες.

Η ιστοσελίδα της Επιτροπής για το Δημοψήφισμα στο Νότιο Σουδάν αναφέρει ότι το 98,6% των πολιτών που έλαβαν μέρος στη διαδικασία ψήφισαν υπέρ της απόσχισης. Στο νότο το ποσοστό των καταμετρημένων ψήφων έφθασε το 80% και σε άλλες περιοχές άγγιξε μέχρι και το απόλυτο 100%.

Στελέχη της επιτροπής επιβεβαίωσαν ότι ο ιστότοπος και τα στοιχεία είναι αυθεντικά. «Αυτά είναι μερικά και προσωρινά αποτελέσματα ενώ εκκρεμεί η δημοσίευση των προκαταρκτικών και των τελικών αποτελεσμάτων. Ενδέχεται όμως να αλλάξουν», ανέφερε ανακοινωθέν της επιτροπής στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011, 16:02