Ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε πλήθος πεζών σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15 στο κέντρο της Στοκχόλμης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται, ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, νωρίς το βράδυ συνελήφθη ένας άνδρας σε προάστιο στα βόρεια της Στοκχόλμης, αλλά δεν πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος. Ο άνδρας αυτός, που έχει ταυτοποιηθεί, έμοιαζε στην περιγραφή του προσώπου που αναζητούσε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητήσαμε από το κοινό πληροφορίες και δώσαμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός προσώπου που μας ενδιέφερε. Το πρόσωπο που συνελήφθη μοιάζει στην περιγραφή, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για αυτόν», είπε ο ο αστυνομικός διευθυντής Γιαν Έβενσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι αρχές έχουν επίσης ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ενωμένη και ότι το μίσος δεν πρόκειται ποτέ να υπονομεύσει τις αξίες της.

«Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν θα πετύχουν ποτέ. Ξέρουμε ότι οι εχθροί μας είναι αυτοί οι στυγεροί δολοφόνοι, δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Το μήνυμά μας θα είναι πάντα ξεκάθαρο: δεν θα μας υποτάξετε, δεν θα ελέγξετε τις ζωές μας, δεν θα νικήσετε ποτέ», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-AFP-Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης