Σουηδία: Η Υπηρεσία Ασφαλείας ερευνά πτήσεις drone πάνω από τρία πυρηνικά εργοστάσια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 17:10
Σουηδία: Η Υπηρεσία Ασφαλείας ερευνά πτήσεις drone πάνω από τρία πυρηνικά εργοστάσια

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Σουηδίας ανέλαβε την έρευνα σχετικά με τις πτήσεις, χωρίς άδεια, μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τρία πυρηνικά εργοστάσια της χώρας την Παρασκευή, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Η αστυνομία στη Σουηδία ανέπτυξε περιπολίες και ελικόπτερα στην πυρηνική μονάδα στο Φόρσμαρκ προκειμένου να καταδιώξει ένα drone που εθεάθη να πετάει πάνω από το εργοστάσιο την Παρασκευή, όμως δεν κατάφερε να προλάβει το μη επανδρωμένο όχημα.

Η αστυνομία ανέφερε πως το drone ήταν μεγάλο σε μέγεθος και μπορούσε να πετάξει παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη μονάδα Φόρσμαρκ.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Ασφαλείας έκανε γνωστό ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη εθεάθησαν, επίσης, σε άλλα δύο πυρηνικά εργοστάσια, στο Όσκαρσαμν και στο Ρίνγκχαλ. Περίπου το 30% της συνολικής παραγωγής ενέργειας της Σουηδίας καλύπτεται από τις τρεις αυτές μονάδες.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα μία ημέρα αφότου ο σουηδικός στρατός ξεκίνησε περιπολίες στη μεγαλύτερη πόλη της νήσου Γκότλαντ, στη Βαλτική, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και μιας πρόσφατης ανάπτυξης ενός ρωσικού αποβατικού σκάφους στη Βαλτική.

«Σε γενικές γραμμές, οι απειλές ασφαλείας εναντίον της Σουηδίας έχουν αυξηθεί με μια ευρύτερη και βαθύτερη απειλή στον τομέα των πληροφοριών και μια πιο περίπλοκη εικόνα απειλών», επισημαίνει ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 17:15