O τυφώνας Σαρίκα κατηγορίας 4, κινείται τώρα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και θα αποτελέσει απειλή αύριο και την Τετάρτη με ισχυρούς ανέμους, πλημμύρες και κατολισθήσεις, σε περιοχές της νοτίου Κίνας και του Βιετνάμ. Ο τυφώνας σφυροκόπησε τις βόρειες Φιλιππίνες το Σαββατοκύριακο, όπου έκανε την προσέγγιση σε ξηρά νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ένα ανώτερο επίπεδο υψηλής πίεσης θα κατευθύνει τον «Sarika» προς την ξηρά στο νησί Χαϊνάν της Κίνας, την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί, ένα τμήμα του Sarika θα επηρεάσει βόρεια τμήματα του Βιετνάμ και τη νότια ηπειρωτική Κίνα ενώ όπως όλα δείχνουν την Τετάρτη θα είναι σε θέση εκεί, να παράγει ισχυρές βροχοπτώσεις που θα προκαλέσουν πλημμύρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της accuweather.

Στο μεταξύ στο Δυτικό Ειρηνικό αναπτύσσεται και ο τυφώνας Haima που αναμένεται να ενισχυθεί σύμφωνα με την πενθήμερη πρόβλεψη της «Weather Underground», σε ένα πολύ ισχυρό τυφώνα (μπορεί να γίνει ισχυρότερος απ’ ότι ο Σαρίκα). Είναι εξαιρετικά πιθανό όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι ο Haima να μετατραπεί σε σούπερ τυφώνα από την Τρίτη και αναμένεται να αποτελέσει απειλή για τη Λουζόν (νησί των Φιλιππίνων, στο βορειότερο άκρο του αρχιπελάγους).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης