«Ποιον να πιστέψω για το θάνατο του συζύγου μου»;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013, 01:05
«Ποιον να πιστέψω για το θάνατο του συζύγου μου»;
Η χήρα του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, Σούχα, δήλωσε χθες, ότι αισθάνεται πολύ στεναχωρημένη από τις διαφωνίες των Ελβετών και των Γάλλων εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα αίτια θανάτου του συζύγου της, το 2004.

«Ταράχτηκα πολύ με αυτές τις αντιφάσεις (...). Τι να πιστέψει κανείς»; είπε η Σούχα Αραφάτ, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «δεν κατηγορεί κανέναν» για τον θάνατο του συζύγου της.

Σύμφωνα με μία πηγή, οι Γάλλοι ειδικοί στους οποίους είχε ανατεθεί από τη γαλλική δικαιοσύνη να εξακριβώσουν τα αίτια του θανάτου του Αραφάτ, απέκλεισαν το ενδεχόμενο να δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο. Οι Ελβετοί ωστόσο στο δικό τους πόρισμα ανέφεραν ότι εντόπισαν αφύσικα υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολωνίου στη σορό του Αραφάτ.

Ο δικηγόρος της, Πιερ Ολιβιέ Σιρ, είπε ότι θα ζητήσει να δοθεί στις γαλλικές αρχές η έρευνα των Ελβετών ώστε να «διασταυρωθούν» τα συμπεράσματα των δύο ομάδων. «Θα πρέπει οι ειδικοί να μας δώσουν ένα ομοιογενές συμπέρασμα», τόνισε.Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013, 01:12