Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο αλεξιπτωτιστής που τραυματίσθηκε το απόγευμα από έκρηξη πακέτου-βόμβας σε στρατόπεδο του Λιβόρνο της κεντρικής Ιταλίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο αρχηγείο των αλεξιπτωτιστών «Para Folgore» που θεωρούνται επίλεκτο σώμα του ιταλικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραυματίας είναι ο αξιωματικός Αλεσάντρο Αλμπαμόντε, σαράντα ενός ετών. Υπέστη την χειρουργική αφαίρεση τριών δακτύλων του αριστερού χεριού και δυο του δεξιού, ενώ -σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά στοιχεία- κινδυνεύει, επίσης, η όρασή του.

Οι ιταλοί ανακριτές αφήνουν να διαρρεύσει ότι πρόκειται πιθανότατα για πράξη αναρχικών οργανώσεων, με στενές διασυνδέσεις με Ελλάδα και Ελβετία.

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, στον ιστότοπό της, τονίζει ότι είναι, πιθανώς, μια επίθεση σχεδιασμένη από την γνωστή Federazione Anarchica Informale (Fai, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) που είχε «υπογράψει», τον περασμένο Δεκέμβριο, τις επιθέσεις στις πρεσβείες της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Χιλής, στη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, είχε τοποθετηθεί σε μαλακό πακέτο, μπεζ χρώματος σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για μικρές αποστολές.

Το πακέτο είχε παραλήπτη τον αρχηγό της ταξιαρχίας Φόλγκορε και ιταλοί ανακριτές άφηναν να διαρρεύσει πριν από λίγο ότι η έκρηξη συνδέεται στενά με τα δύο πακέτα-βόμβες που εστάλησαν στον Κορυδαλλό και στην ελβετική ομοσπονδία της πυρηνικής βιομηχανίας Swissnuclear στο Όλτεν, που τραυμάτισε δύο άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης