Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαρόν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014, 21:07
Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαρόν
Η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, που βρίσκεται σε κώμα τα τελευταία οκτώ χρόνια, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετέδωσαν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαρόν, 85 ετών σήμερα, ο οποίος νοσηλεύεται στο κέντρο Σίβα στο νοσοκομείο Τελ Χασόμερ, κοντά στο Τελ Αβίβ, υπέστη νεφρική δυσλειτουργία, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Ο Αριέλ Σαρόν είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εγκεφαλική αιμορραγία την 4η Ιανουαρίου 2006, εν μέσω της εκστρατείας του για να επανεκλεγεί πρωθυπουργός. Ήταν τότε ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ισραήλ και προβλεπόταν ότι θα κέρδιζε τις εκλογές, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Καντίμα.
Ο Σαρόν, πρώην στρατιωτικός, πρωθυπουργός από το 2001 ως το 2006, πιστώνεται την πρωτοβουλία για την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005.

Πριν από ένα μήνα η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού αποσταθεροποιήθηκε και υποβλήθηκε σε μια κατεπείγουσα επέμβαση, συνέπεια της οποίας φέρεται ότι είναι το πρόβλημα που εμφάνισε τώρα στη λειτουργία των νεφρών, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Η οικογένειά του είχε αποφασίσει να διατηρήσει τον Σαρόν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, παρότι έκτοτε δεν έχει εμφανίσει καμιά ένδειξη ότι θα μπορούσε να ανανήψει.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Ynet (την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντιότ Αχαρονότ), ο Σαρόν είχε μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας πριν από ένα μήνα, Η κατάστασή του είχε σταθεροποιηθεί, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε «σημαντική επιδείνωση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014, 21:09