Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε η πολιτική αναταραχή στη Ζιμπάμπουε, ο Νέλσον Μαντέλα έσπασε τη σιωπή του.  

Χαρακτηρίζοντας την ηγεσία του Μουγκάμπε “τραγική αποτυχία” τόνισε: “Παρακολουθούμε με θλίψη τη συνεχιζόμενη τραγωδία στο Νταρφούρ. Πιο κοντά στο σπίτι, γίναμε μάρτυρες του ξεσπάσματος βίας κατά άλλων Αφρικανών στην ίδια μας τη χώρα και της τραγικής αποτυχίας της ηγεσίας στη γειτονική Ζιμπάμπουε.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην ηγέτης της Νοτίου Αφρικής κλείνει τα 90 του χρόνια στις 19 Ιουλίου. Στο Λονδίνο αυτές τις ημέρες έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των γενεθλίων του με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία της Παρασκευής στο Χάιντ Παρκ. Η συναυλία αυτή συμπίπτει σε ημερομηνία, με την αντίστοιχη που είχε γίνει πριν είκοσι χρόνια για την απελευθέρωση του Μαντέλα.

Παρά τις φωνές διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, κατά των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά την Παρασκευή.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μόργκαν Τσβαντζιράι, έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την εκλογική διαδικασία, ζητώντας παράλληλα την αναβολή των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο έπραξαν και οι ηγέτες χωρών της νοτίου Αφρικής, προκειμένου να γίνουν σωστά και νόμιμα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης