Οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ένα παρατεταμένο κύμα ψύχους εξακολουθούν να πλήττουν τις βόρειες HΠΑ και τον Καναδά και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να παραταθούν μέχρι και το επόμενο έτος.

Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές του Καναδά έχει πέσει κάτω και από τους -40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να υπάρχει ελπίδα ότι θα ανέβει πριν περάσουν αρκετές ημέρες, προειδοποίησαν σήμερα οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρύο είναι τόσο επικίνδυνο που οι Αρχές της χώρας ακύρωσαν υπαίθρια παγοδρομία υπό τον φόβο των κρυοπαγημάτων. Επίσης πολλοί κάτοικοι ανέφεραν πως γυάλινα παράθυρα στα σπίτια τους ράγισαν ή έσπασαν λόγω του ψύχους. 

Μάλιστα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, το κρύο αναμένεται να παραμείνει τσουχτερό και τις επόμενες ημέρες, με τον κίνδυνο υποθερμίας και κρυοπαγημάτων να είναι υπαρκτός εξαιτίας του αρκτικού αέρα που πλανάται πάνω από τις κεντρικές και ανατολικές ΗΠΑ.

Κακοκαιρία πλήττει και την Νέα Υόρκη με τις θερμοκρασίες να πέφτουν πέντε βαθμούς κάτω από το μηδέν.Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας «AccuWeather», Πολ Γουόκερ, οι Αμερικανοί που θα γιορτάσουν στην Πλατεία Times Square την έλευση του Νέου Έτους θα βιώσουν την δεύτερη πιο κρύα παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ιστορία (από τότε που κρατούνται πρακτικά δηλαδή το 1900).

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Έρι της Πενσιλβάνια, με το χιόνι να φτάνει τους 165 πόντους. Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε και την πολιτεία Άινταχο, εξαιτίας της οποίας σημειώθηκε καραμπόλα δεκάδων αυτοκινήτων.

Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφηκε, πάντως, στη Μινεσότα όπου η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από το 1924, τότε που είχε αγγίξει τους -22 βαθμούς Κελσίου. Η πολιτεία κατέρριψε το παλιό ρεκόρ, αφού στο θερμόμετρο αναγράφονται πλέον -37 βαθμοί.

Διαβάστε επίσης: Ακραίες θερμοκρασίες στον Καναδά- Η παγωνιά δεν φαίνεται να υποχωρεί μέχρι το νέο έτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης