Σπάνιες εικόνες στη Μέση Ανατολή – «Στα λευκά» ντύθηκε η Ιερουσαλήμ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 15:31
Σπάνιες εικόνες στη Μέση Ανατολή – «Στα λευκά» ντύθηκε η Ιερουσαλήμ

Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ αντίκρισαν ένα σπάνιο θέαμα σήμερα, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, αφού είδαν το χιόνι να έχει σκεπάσει τους ιερούς τόπους Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη. Το Τείχος των Δακρύων και ο Θόλος του Βράχου καλύφθηκαν κάτω από ένα πέπλο χιονιού, έπειτα από χιονοθύελλα που σημειώθηκε τη νύχτα.

Το χιόνι «έντυσε» το τέμενος Αλ ΆκσαΠριν χαράξει, παιδιά βγήκαν στους δρόμους για χιονοπόλεμο, έξω από τις πύλες της Παλιάς Πόλης, ενώ οι πιστοί μετέβησαν στους Ιερούς Τόπους.

Χιόνι στον Θόλο του ΒράχουΕκτός από τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, στην πόλη βρέθηκαν και πολίτες από άλλες περιοχές, όπως το Τελ Αβίβ, για να απολαύσουν το σπάνιο «λευκό πέπλο». Μάλιστα σημειώνεται πως η τελευταία φορά που η Ιερουσαλήμ «καλύφθηκε» από χιόνι ήταν το 2013.

Παιδιά παίζουν χιονοπόλεμο στα τείχη της Παλιάς ΠόληςΗ χιονοθύελλα ξεκίνησε την Τετάρτη το απόγευμα, οδηγώντας τις Αρχές να κλείσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και να μπλοκάρουν τον κεντρικό δρόμο προς την Ιερουσαλήμ.

Καθώς περνούσε η νύχτα και η χιονοθύελλα ηρεμούσε, ο δήμος είπε ότι θα επαναφέρει τις υπηρεσίες και οι άνθρωποι κατάφεραν ακόμα και να οδηγήσουν ώστε να δουν το θέαμα.

Χιονάνθρωπος σε πάρκο της Ιερουσαλήμ

Πηγές: Reuters, BBC, The Associated Press

Φωτογραφίες: The Associated Press

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 15:37