Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται τις τελευταίες ώρες στη Σρι Λάνκα, στην πλειονότητά τους αλιείς, εξαιτίας της θαλασσοταραχής την οποία προκάλεσαν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι που συνοδεύουν τους μουσώνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα σωστικά συνεργεία.

Το πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία εξακολουθούν να ερευνούν για 36 αλιείς που αγνοούνται από χθες στη θάλασσα, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές, Σάραθ Κουμάρα Γκουναράτνα. «Μια κοινή επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 18 σοροί, ενώ μία ακόμη εντοπίστηκε στις ακτές. «Τουλάχιστον 21 τραυματισμένοι ψαράδες έχουν διασωθεί και νοσηλεύονται» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Στην ακτή της πρωτεύουσας Κολόμπο, μάλιστα, εκβράστηκε και μια φάλαινα μήκους 17 μέτρων.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, με την ένταση των ανέμων να αυξάνεται. Ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή αξιοποιούνται από τις Αρχές για να ελευθερωθούν οι αποκλεισμένοι δρόμοι και να αποκατασταθεί το δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης