Αστυνομικοί στη Σρι Λάνκα συνέλαβαν έναν πρώην στρατιωτικό και νυν αστρολόγο ο οποίος είχε “προβλέψει” τη δολοφονία του Προέδρου Μαϊθριπάλα Σιρισένα αλλά… έπεσε έξω: ο Πρόεδρος, που σύμφωνα με τα άστρα θα έπρεπε να έχει σκοτωθεί την περασμένη Πέμπτη, παραμένει ολοζώντανος και καλά στην υγεία του.

Ο απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού Βιτζιθαμούνι Ροχάνα ντε Σίλβα μπορεί να μην διαβάζει σωστά τα ωροσκόπια αλλά ξέρει καλά τις φυλακές: πέρασε δυόμισι χρόνια σ’ αυτές επειδή το 1987 αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ρατζίβ Γκάντι, τον τότε πρωθυπουργό της Ινδίας, όταν πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κολόμπο. Αφού αποφυλακίστηκε αποφάσισε να ασχοληθεί –με πλήρη αποτυχία– με το τραγούδι. Στη συνέχεια δήλωσε αστρολόγος, αφού διαπίστωσε ότι το επάγγελμα αυτό είναι πιο επικερδές και πολύ δημοφιλές στη χώρα του, ιδίως στους πολιτικούς κύκλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους έξι μήνες ο ντε Σίλβα είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο διαδίκτυο, προβλέποντας ότι ο πρόεδρος Σιρισένα θα έπεφτε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 26 Ιανουαρίου 2017, δηλαδή την περασμένη εβδομάδα.

«Συνελήφθη (…) για ψευδείς προβλέψεις που προκάλεσαν αναταραχή στην κοινωνία» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αστρολόγος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 12.300 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συχνά οι πολιτικοί στη Σρι Λάνκα εμπιστεύονται περισσότερο τις προβλέψεις των αστρολόγων τους παρά τις προτάσεις των στενών συμβούλων τους. Τηρώντας αυτήν την παράδοση, ο πρώην πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάξε άκουσε τον προσωπικό αστρολόγο του το 2015 και προκήρυξε πρόωρες εκλογές, δύο χρόνια πριν λήξει η θητεία του. Τα άστρα όμως δεν τον ευνόησαν: ηττήθηκε στις εκλογές και αναγκάστηκε να παραδώσει την προεδρία στον νικητή Σιρισένα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης